У Саламанці з’явився громадський спортивний комплекс, схожий на величезну орігамі, складене з дерева, сталі і бетону.

Через економічні складнощі робота над цим проектом тривала більше 9 років. Однак архітектори бюро Carreño Sartori Arquitectos розглядають такий термін як перевага – їм вдалося повністю дослідити наданий їм простір і використовувати всі його можливості.

До цього на місці нового комплексу було кілька приватних територій – старий спортивний зал, басейн і футбольне поле. Після покупки території муніципалітетом виникла ідея об’єднати всі ці площі і створити новий громадський простір, який би став візуально і ідеологічно залучати городян.

Південний фасад будівлі дивиться на місто – з цього боку розташувався вхід, призначений для заходів. З північної сторони в зал потрапляє пряме сонячне світло, і там же знаходиться звичайний вхід, через який відвідувачі щодня заходять в спортивний комплекс. Всі частини комплексу з’єднані між собою зручною системою доріжок і пандусів.

Головне в цьому проекті – правильне використання сонячного світла. Конструкція даху і трибун утворює безліч пересічних граней, розташованих так, щоб пропускати максимально можливу кількість сонячного світла.

Зовні зал нагадує орігамі з дерева, сталі і бетону – всі його частини складені в одну велику фігуру, яка з одного боку практично ширяє в повітрі, а з іншого – вона повністю оббита металом і міцно стоїть на землі.